Searching
Please wait

Aktiviteetit – Mitä tehdä Saariselällä

Matka Saariselän kauniiseen maastoon ei varmasti käy tylsäksi. Pohjois-Lapin uniikki ympäristö on täydellinen niin rentoutumiseen kuin talvisiin ja kesäisiin aktiviteetteihin.

Aktiviteeteistä suosituimpia ovat luonnollisesti laskettelu ja hiihto, mutta tekemistä löytyy laidasta laitaan – vain mielikuviksesi on rajana. Alta löydät yleisimmät aktiviteetit, joita voit Saariselän alueella harrastaa.

 

Talviaktiviteetit

Talvella tekemistä riittää aina laskettelusta ja hiihdosta lumikenkäilyyn ja kylpylässä rentoutumiseen asti.

 

Laskettelu

Ski Saariselkä on kahden tunturin rinteille rakennettu laskettelukeskus. Rinteitä on yhteensä 15 erilaista, joista omat suosikkinsa löytävät niin aloittelijat kuin kokeneetkin laskijat.

Rinteet on nimetty hauskasti lintujen mukaan. Rentoa laskettelua tarjoavat mm. naakka ja huuhkaja. Haasteita hakevat suuntaavat kohti lunnia, tilheä tai varpusta.

Laskettelukeskuksen huipulta löydät Kaunispään Huippu -kahvilan. Suurempaan nälkään ratkaisu löytyy kahden tunturin välistä Ski Bistro Pilkku -rinneravintolasta, jonka keittolounas ja pizzaslicet maistuvat maukkailta pitkän rinnepäivän tuoksinnassa.

Välineiden vuokraus onnistuu helposti laskettelukeskuksen omassa välinevuokraamossa.

 

Hiihto

Saariselän alueen hiihtoladut ovat hyvin huollettuja. Maastohiihto onnistuu tavallisesti noin lokakuun paikkeilta aina toukokuun kevätauringon pehmentämille lumille asti. Vaihteleva maasto tarjoaa erilaisen hiihtokokemuksen viikon jokaiselle päivälle.

Latuja on yhteensä noin 200 kilometrin verran. Valaistuja latuja on 34 kilometriä.

 

Moottorikelkkailu

Vauhdin huumasta nauttivat valitsevat laskettelun lisäksi moottorikelkkailun aktiviteetikseen. Saariselän erämaa-alueella on kelkkareittejä huimat 1000 kilometriä. Turvallisia kelkkasafareita ja -retkiä järjestetään päivittäin.

 

Huskysafarit

Jos moottorikelkkailu ei kiinnosta, ehkäpä haluaisit päästä oikean koiran vedettäväksi? Huskysafarit ovat ihastuttava tapa kokea vauhdin huumaa karvaturrien takana kiitävässä valjakossa. Huskysafari on muisto, jota vaalit vuosien ajan!

 

Porosafarit

Myös porot tekevät oman osansa ihmisten viihdyttämisessä! Aktiviteeteistä eksoottisin monelle ulkomaalaiselle kävijälle on porosafari. Poroajeluita on aina lyhyistä pikkulenkeistä pitkiin päiväsafareihin. Porosafareiden yhteydessä pääset usein kuulemaan myös tarinoita porotilojen elämästä.

 

Lumikenkäily

Suomalaisille hieman tuntemattomampi lumikenkäily on urheilullinen laji, jonka avulla pääset nauttimaan talvimaisemista kulkemattomillakin seuduilla. Lumikenkäily toimii halutessasi myös kovana treeninä.

 

Kesäaktiviteetit

 

Vaeltaminen

Kesän suosituin aktiviteetti on tietysti vaeltaminen. Pohjois-Lapin alueen maastot ovat helppokulkuisia ja reittejä omatoimiseen retkeilyyn löytyy satojen kilometrien edestä. Voit valita itse reitin pituuden ja näyttävyyden. Urho Kekkosen -kansallispuiston maisemat on koettava ainakin kerran elämässä!

 

Kalastus

Pohjois-Lapin kalakannat ovat runsaat ja kalastajalle riittää koettavaa päivästä toiseen. Halusitpa narrata lohta, taimenta, meritaimenta, siikaa, haukea, ahventa tai harjusta – Saariselkä vastaa tarpeitasi.

Kalastusluvan saat esimerkiksi Metsähallituksen palvelupisteestä.

 

Ratsastaminen

Tunturimaaston kokeminen hevosen selästä on taianomaista. Ratsastusretki tarjoaa Pohjois-Lapin parhaat palat aina ruskasta ja yöttömästä yöstä talven puuterihankiin. Ratsastus on helppo ja turvallinen tapa päästä lähelle luontoa.

 

Kullanhuuhdonta

Haluatko kokea oikeaa kultaryntäyksen fiilistä? Kullanhuuhdonta on mielenkiintoinen aktiviteetti, jota pääset kokeilemaan ammattilaisten opastamana.

 

Kylpylä auki ympäri vuoden

 

Kylpylä

Euroopan pohjoisin kylpylä Holiday Club Saariselkä tarjoaa rentoutumista niin perheille, pareille, opiskelijoille kuin eläkeläisille. Allasosastolla viihdyt tuntikausia trooppisissa porealtaissa ja vesihieronnassa. Välillä voit käydä saunassa ottamassa kunnon löylyt ja taas jaksat jatkaa altaissa köllimistä.

Finnish English

Lomavaraamo.com

Lomavaraamo.com
Varaa itsellesi huoneisto Saariselältä osoitteessa Lomavaraamo.com!

Saariselkä – Sää

Saariselkä.fi Facebookissa