Searching
Please wait

Laskettelu

Saariselkä on Suomen ja samalla koko Euroopan pohjoisin laskettelukeskus. 15 rinnettä takaavat, että laskettavaa riittää kaikille lapsista aina mummoihin ja vaareihin asti taitotasosta riippumatta.

Saariselällä tunnelma on paljon rauhallisempi ja luonnonläheisempi kuin Pohjois-Suomen muissa suurissa hiihtokeskuksissa. Kun haluat nauttia revontulista, kauniista luonnosta ja kirkkaasta sinitaivaasta puhtaalla lumella lasketellen, Saariselkä on kohteesi.

 

Rinteet

Saariselän laskettelukeskus on rakennettu kahden tunturin, Kaunispään ja Iisakkipään rinteille. Tuntureista Kaunispää on hieman korkeampi – 437,5 metriä merenpinnan yläpuolella. Kaunispään puolella on myös runsaammin rinteitä. Iisakkipään huippu kohoaa 415,5 metriin ja rinteitä on vain muutamia.

– 15 rinnettä
– 5 hissiä (1 tuolihissi, 3 ankkurihissiä ja 1 sompahissi)

Saariselän rinteet on nimetty hupaisasti lintujen mukaan. Helpoimpien rinteiden joukosta löytyvät muun muassa lyhyemmät pöllö ja naakka, sekä Kaunispään huipulta alkava huuhkaja. Kokeneet laskijat hakevat haasteita tilhen varpusin ja lunnin haastavammista rinteistä.

Siirtymäreitit tunnetaan nimillä kettu, naali ja poro.

Pehmeämmästä lumesta nautiskelevat voivat yrittää hankkia haasteita puurajan läheltä tai rinteiden reunan ulkopuolelta, mutta kovin haasteellisia off-pisteitä ei Saariselältä löydy.

Kokonaisuutena Saariselän laskettelukeskus on helppolaskuinen ja sopii erinomaisesti perheille ja aloittelijoille. Pohjoinen sijainti takaa, että lunta löytyy heti sesongin alusta lähtien pitkälle kevääseen asti.

 

Freestylepark

Saariselän ylpeys, Suomen pisin streetti, kulkee nimellä Freestylepark. Tämä 1200 metriä pitkä streetti on lautailijoiden unelma ja sijaitsee Riekko-rinteessä Kaunispään puolella.

Vastaavan tyyppinen, mutta lapsille suunnattu Junior Park tarjoaa haastetta perheen pienemmille hurjapäille.

 

Hissiliput

Voit ostaa hissiliput suoraan parkkipaikkojen vierestä Service Centre -keskuksesta. Voit valita itsellesi sopivat liput aina kertanousun ja 2 tunnin lipuista useamman päivän, viikon tai koko kauden lippuihin asti.

Liput ovat etälukevia sirukortteja.

Voit maksaa hissiliput luotto- ja pankkikortilla, käteisellä sekä Smartum-kortilla, Smartum-liikuntaseteleillä, Virikeseteleillä, Tyky-kuntoseteleillä tai SporttiPassilla.

Hissiliput ovat henkilökohtaisia (lukuun ottamatta yrityskortteja).

Saariselän kausikortilla saat Ounasvaaran ja Talman päiväliput puoleen hintaan!

 

Rinneravintolat ja -kahvilat

Kun nälkä iskee, suuntaa Sport Bistro Pilkkuun! Sport Bistron valikoimissa on suolaista ja makeaa pieneen ja isoon nälkään: Maukkaita pizzoja, herkkukoreja, munkkeja, makeisia ja perinteikäs keittolounas.

Lisäksi Kaunispään rinteiden yläpäästä löydät Kaunispään Huippu -rinnekahvilan, josta saat virvokkeita ja pientä purtavaa.

 

Välinevuokraamo

Saariselän välinevuokraamosta vuokraat laskettelusukset, sauvat, monot, lumilaudat, kengät, telemark-välineet, kypärät ja snowscootit.

Vuokraamon väki auttaa sinua löytämään oikean kokoiset välineet ja auttaa sinut alkuun niiden käytössä.

Välinevuokraamo on auki aina, kun rinteet ovat auki.

 

Hiihtokoulu

Oletko aloitteleva lautailija, telemarkkaaja, laskettelija tai hiihtäjä? Ovatko vanhat taidot unohtuneet? Ski School Saariselkä tarjoaa opetusta kaikille aloittelijosta kokeneisiin harrastelijoihin asti – juuri oman taitotasosi mukaisesti.

Hiihdonopettajat Ski School Saariselässä ovat alansa ammattitaitoisia, ystävällisiä ja kielitaitoisia. Saat opetusta joka viikko suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Pyynnöstä opetusta on mahdollista järjestää myös venäjän, viron tai ranskan kielellä.

Koulun erikoisuuksina ovat snowkiting-opetus, new school ja soveltava alppihiihto.

Hiihtokoulun ikärajat

Lumilauta: 7 vuotta
Muut: 5 vuotta

Finnish English

Lomavaraamo.com

Lomavaraamo.com
Varaa itsellesi huoneisto Saariselältä osoitteessa Lomavaraamo.com!

Saariselkä – Sää

Saariselkä.fi Facebookissa