Searching
Please wait

Liikennöinti – Linja-autot, Lentokoneet ja VR

Saariselän alueelle pääset kätevästi niin lentämällä, junalla kuin itse ajamalla. Omalla autolla liikkuminen Saariselän alueella on helppoa ja vaivatonta. Alueen tiet ovat hyvin hoidettuja ympäri vuoden.
Muulla kuin omalla autolla saapuneet huomaavat, että Saariselän alueen taksi- ja linja-autopalvelut ovat monipuoliset. Matkustat Pohjois-Lapin maisemissa edullisesti aina Rovaniemeltä Jäämerelle asti.

 

Lennot

Ivalon lentokenttä on Suomen pohjoisin lentoasema. Lentokenttä sijaitsee noin 25 kilometrin päässä Saariselän kylästä. Ivaloon lentävät säännöllisesti vain Finnair ja Norwegian.

 

Finnair

Finnair lentää suoraan Helsingistä Ivaloon koko vuoden ympäri. Ivalosta eteenpäin pääset kätevästi lentokenttäbussilla tai ottamalla taksin lentokentältä. Jokaiselle lennolle on järjestetty erillinen lentokenttäkuljetus, jonka kyyditsemänä pääset Saariselälle asti.

 

Norwegian

Norwegian lentää Helsingistä Ivaloon talvikaudella aina tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Tarkemmat tiedot Norwegianin lentoaikatauluista kannattaa aina tarkastaa yrityksen omilta sivuilta.

 

Juna – VR

VR:n junat kulkevat Helsingistä Rovaniemelle useita kertoja päivässä. Rovaniemen juna-asemalta matkaa Saariselälle on noin 270 kilometriä, joka taittuu kätevästi esimerkiksi edullisella linja-autokyydillä tai vaihtoehtoisesti omalla autolla, jonka voit ottaa junan autovaunuun mukaan.

Jokaiselta saapuvalta junalta on suora kuljetus Saariselälle.

 

Linja-auto – tilausajot ja paikallisliikenne

 

Eskelinen – Lapin Linjat

Eskelisen Lapin Linjat on yksi Lapin suurimmista linjaliikenneyhtiöistä. Vuodesta 1928 lähtien toiminut Eskelinen liikennöi koko Lapin ja Pohjoiskalotin alueella. Pääset Eskelisen kyydillä Oulusta ja Rovaniemeltä aina Jäämeren rannalle. Päätepysäkkeinä toimivat muun muassa Tromssa, Nordkap, Alta ja Vesisaari.

Vuonna 1928 perustettu yritys on toiminut vuosikymmenten ajan Eskelisen perheen vetämänä. Yritys on yhä perheen omistuksessa ja ajovuosia kertyy yksi toisensa perään.

Kokemus näkyy palvelussa: Eskelinen kuljettaa turvallisesti niin turisteja kuin paikallisiakin kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina niin tuiskussa, tuulessa kuin kauniilla kesäkeleilläkin. Ajoneuvojen huoltoon ja henkilökunnon koulutukseen panostetaan, ja sen kyllä huomaa.

Eskelisen tilauskalustoon kuuluu tällä hetkellä 30 eri ajoneuvoa, joista busseja on aina 25 paikkaisesta isoihin 66 paikkaisiin asti. Bussit soveltuvat hyvin pitkille matkoille ja ne ovat talvella lämpimiä ja kesällä hyvin ilmastoituja. Tilausajoilla voitte katsella mm. elokuvia tai muita videoita.

 

Gold Line

Gold Line liikennöi Helsingistä Rovaniemelle ja Rovaniemeltä eteenpäin Ivaloon, Sodankylään, Muonioon, Kilpisjärvelle ja Enontekiölle asti. Lisäksi Gold Linen autovuoro Murmanskiin liikennöi Suomen ja Venäjän välillä useita kertoja päivässä.

Gold Linen autot ajavat myös paikallisliikenteen linjoilla Kemin alueella (Kemi – Laurila – Kallinkangas – Jokisuu – Kemi).

Gold Line on osa Koiviston auto -konsernia, joka on toiminut Suomessa yhtäjaksoisesti jo vuodesta 1892 lähtien. Jos haluat tukea historiallista suomalaista liikenneyhtiötä, valitse Gold Line matkallasi Helsingistä Rovaniemelle ja Ivaloon asti.

Vuoroliikenteen lisäksi Gold Line ajaa tilausajoa 45-54 paikkaisilla linja-autoilla.

Finnish English

Lomavaraamo.com

Lomavaraamo.com
Varaa itsellesi huoneisto Saariselältä osoitteessa Lomavaraamo.com!

Saariselkä – Sää

Saariselkä.fi Facebookissa